12:00

Ransta IK

Referat: IK Oden - Ransta IK

Seriematch nr 2 och denna gång fick vi spela på Brandthovda IP! Planen var bra för att vara i slutet av april men lite ojämn så bollstudsen ställde till det för båda lagen stundtals.
Ransta kom från en 2-1 vinst mot Hökåsen i premiären och hade precis som vi tre poäng.
Jocke S, Björn och Anton S saknades från premiären men vi har en bred trupp och istället gick Floda, Johan och Oliver in.
Extra kul med Oliver Gullbäck, född 2006 och fyller 16 senare i år. Jag spelade faktiskt ihop med hans pappa Mats i Romfartuna på 80- och 90-talet!
Jämn i början men vi hade ett visst spelövertag. Vi fick också ett tidigt ledningsmål efter 10 minuter. Jocke J slog en perfekt djupledsboll till Azeez som bröt in och sköt, målvakten räddade men Eddie slog in returen!
Ransta hade en kvitteringschans innan vi gjorde två snabba mål, vilket gav ställningen 3-0 efter en halvtimme.
Sedan var det ytterst nära att Ransta reducerade när både Keyse och Jocke J blev lurade av studsen och det uppstod ett friläge. Men Jocke N gick ut och räddade avslutet med en fin parad.
Mycket viktigt för då kunde vi gå till 3-0 ledning i halvtid.
1:a halvlek
10' 1-0 Iden genon Eddie (assist Azeez)
17' Hörna av Ransta nickas mot vårt mål, Albin rensar men bollen droppar ner till en fristående motståndare som skjuter över ribban i bra läge
19' Ny bra djupledsboll av Jocke J till Eddie som spelar fram Erik som skjuter utanför
25' Hampus slår ett instick till Azeez som kommer fri men skjuter över
26' 2-0 Eddie (assist Oscar). Oscar lyfter bollen över mittbackarna och snabbe Eddie kommer först och sätter friläget!
30' 3-0 Erik (assist Jocke J). Återigen en strålande djupledsboll som Erik tar ner snyggt och placerar sedan ett vänsterskott mellan benen på målvakten!
34' Hörna av Ransta, bollen studsar farligt och det uppstår ett fritt skottläge men Hadi slänger sig och täcker skottet på hockeymanér, vilken uppoffring!
36' Gult kort på nr 16 i Ransta för en rejäl kapning på Eddie, mycket fult och borde varit direkt rött
45' Friläge för Ransta men Jocke N går ut och skär av skottvinkeln och räddar avslutet!

I andra halvlek spelade Ransta bättre, de fokuserade mycket på domsluten i första halvlek men hade uppenbarligen snackat ihop sig. Men vårt försvar bestående av Jonathan R, Jocke J, Albin och Keyse spelade exemplariskt och såg till att det inte uppstod några direkta farligheter.
Tyvärr drog Keyse baksidan efter 10 minuter och tvingades byta. Här gick Leo in och gjorde en imponerande insats som vänsterback, inte minst med tanke på att han hade Ranstas bästa spelare nr 26 emot sig.
Efter ett friläge från Ransta som de sköt utanför svarade vi med att göra 4-0 efter att Hadi spelat fram Eddie som gjorde hat trick!
Vi bytte även in Johan Olsson då Jocke J fick lite känningar. Oscar klev då ner som mittback.
Och Johan gjorde succé genom att göra 5-0 efter fint väggspel med Erik!
Även Floda, Alan och Oliver kom in sista 20 minuterna och gjorde bra ifrån sig!
Riktigt kul också att vi höll nollan mot Ransta som ju spelade i div 4 ifjol.
Andra raka segern innebär att vi får ett toppmöte mot Sörstafors/Kolbäck som vann med 8-0 mot Hökåsen idag och leder serien på målskillnad, 13-0 mot våra 11-2.
2:a halvlek
2' Albin bakåtnick som Jocke N ska plocka upp men han luras av studsen och bollen studsar förbi honom mot tomt mål. som tur var slutade Ranstas forward att springa i tron att Jocke skulle fånga bollen, hade han fortsatt så hade han gjort mål,. men nu hann Jocke reparera misstaget och fånga bollen innan mållinjen.
5' Radvogin accelererar efter högerkanten, gör bort två spelare och slår ett inlägg till Azeez som skjuter mot öppet mål men en motståndare slänger sig och räddar på mållinjen, det såg ut som att bollen tog på armen men domaren valde att fria.
7' Hampus slår ett instick till Azeez som skjuter men målvakten räddar
8' Farligt inlägg av Ransta som nickas tätt utanför stolpen
11' Keyse lägger en stenhårt frispark som målvakten bara kan boxa rätt ut. Tyvärr drar Keyse baksida lår i samband med detta och vår lagkapten tvingas att byta
17' Friläge för Ransta men skottet går utanför
18' 4-0 Oden genom Eddie (assist Hadi)
29' 5-0 Oden genom Johan (assist Erik)
33' Bra hörna av Ransta som nickas mot vänstra krysset men Jocke N är snabb i förflyttningen och räddar
34' Gult kort på nr 10 i Ransta för stämpling på Hadi
36' Gult kort på nr 6 i Ransta för farlig tackling
37' Gult kort på Hadi för fällning

Fruktkorgar till matchens lirare i Oden gick till Eddie (hat trick) och Jocke Nyberg (höll nollan)!